Parkeren in Hoorn

Op deze pagina vindt u alle informatie over het parkeren van uw voertuig in Hoorn.

Lang parkeren

Wilt u lang parkeren? Dat kan uitstekend en heel voordelig 
€ 2,70 voor de hele dag- op het Transferium, het Pelmolenpad, de RAC-locatie (Johan Messchaertstraat) en op het achterste deel van het Visserseiland.

Middellang parkeren

Wilt u niet de hele dag parkeren, maar wel langer dan 2 uur? Dat kan het beste aan de Westerdijk, Lambert Meliszweg, de Vale Hen en de Noorderveemarkt. Ook de parkeergarages Jeudje en het Park zijn in dit geval prima parkeergelegenheden!


Kort parkeren (maximaal 2 uur)

In Hoorn kunt u pal bij de winkels kort parkeren. Midden in het centrum vind u parkeerplaatsen op onder andere de Veemarkt, het Gouw, de Gedempte Turfhaven en het Breed. U bevind zich dan direct in het gezellige winkelgebied!


Parkeren op zondag en tijdens feestdagen

Op superkoopzondagen kunt u gratis parkeren aan de rand van de binnenstad op de locaties: Lambert Meliszweg, Pelmolenpad, RAC-locatie, Transferium, Vale Hen en in parkeergarages ’t Jeudje en schouwburg Het Park. U kunt overal gratis parkeren op Nieuwjaarsdag, Goede Vrijdag, Eerste en Tweede Paasdag, Koningsdag en Bevrijdingsdag. Ook op Hemelvaartsdag, Eerste en Tweede Pinksterdag en Eerste en Tweede Kerstdag is parkeren vrij.


Parkeren in de garage van het Dijklander Ziekenhuis

Op donderdagavond (koopavond van 18.00 u – 24.00 u.) en in het weekend kan iedereen voor € 1,- per keer parkeren in de parkeergarage van het ziekenhuis. Het is een wandelingetje van ongeveer vijf minuten naar het stadscentrum (via de voetgangersbrug over het station).

 

Gehandicaptenparkeerkaart

Houders van een gehandicaptenparkeerkaart kunnen parkeren op de gehandicaptenparkeerplaatsen, vergunninghoudersplaatsen en betaalde plaatsen uitgezonderd de parkeergarages Schouwburg het Park en ’t Jeudje.


Gratis parkeren

In de parkeergarage ’t Jeudje en in de parkeergarage van schouwburg Het Park kunt u tot 12 uur ‘s ochtends gratis parkeren! Deze parkeergarages liggen op slechts enkele honderden meters van het bruisende koopcentrum. Op zo’n vijf minuten wandelen van het centrum ligt het gratis parkeerterrein de Nieuwe Wal.

Blauwe zones 

Daarnaast kent Hoorn enkele blauwe zones, waar u gratis kunt parkeren door gebruik te maken van een parkeerschijf. Deze vind u bij de winkelcentra De Grote Beer en Kersenboogerd, het stadhuis, de Koepoortsweg (deels), Dampten, Loniusstraat, Willem Barentzstraat, Wihelminalaan, de Boelisstraat en de Pater Bleijsstraat. Parkeren met een app

Geen gedoe met kentekens onthouden, wachtrijen, kleingeld en pinpassen. Door gebruik te maken van een parkeerapp op je mobiele telefoon voorkom je veel ergernis en wellicht een parkeerboete!