Markten van Hoorn 

Zaterdag markt

Op de wekelijkse zaterdagmarkt in de binnenstad staan zo’n 45 kramen met etenswaren en non-food-kramen (zoals kleding en bloemen). U vindt de kramen verspreid over de Gouw, Gedempte Turfhaven, Dal en het Breed. Er wordt gezorgd voor extra brede looppaden tussen de kramen en de winkels. 

Vlooienmarkt

Op zondag 13 maart 2022 09:30 - 16:00 uur en zondag 10 april 2022 09:30 - 16:00 uur vind de Hoornse Vlooienmarkt in sportcentrum Vredehof plaats, al jaren bekend in Hoorn en omgeving, een pracht van een markt met 2de hands artikelen.
Altijd erg gezellig met het leuke Sportcafé voor een hapje en een drankje, en de mooie vlooienmarkt in de sporthal.
Dit is een geliefde markt die al jaren zeer populair is.

MAK'S Biomarkt

Op MAKS' Biomarkt kun je terecht voor biologische en duurzame (streek)producten. MAKS' Biomarkt vindt van maart t/m november plaats op de laatste zondag van de maand van 10:00 uur tot 16:00 uur.

MAKS' Biomarkt is een leuke en verantwoorde gelegenheid om je vaste inkopen te doen. Op deze gezellige, kleinschalige markt vind je elke maand 5 tot 10 lokale aanbieders met (h)eerlijke producten. Tot het vaste assortiment behoren onder andere kaas, groente, fruit en brood. Daarnaast zijn er een aantal wisselkramen die elke keer door andere ondernemers gevuld worden. Bijvoorbeeld jam, magnesium, thee, olijfolie, hangop en vers ijs zijn regelmatig te vinden op MAKS' Biomarkt. De meeste producten komen uit de streek. Alle producten zijn biologisch en/of duurzaam van aard.

Het caféterras bij de Molshoop en het natuurpark zijn tijdens de markt geopend. Het inkopen doen kan dus makkelijk gecombineerd worden met een kopje koffie of een wandeling.

Voorjaarsmarkt

Op woensdag 20 april van 08:30- 17:00 uur is er een grote en heel gezellige markt in de Hoornse binnenstad.

Parkeren kan op het parkeerterrein Pelmolenpad, het Transferium aan de van Dedemstraat, of in de parkeergarages aan de Volleswaal of bij schouwburg Het Park aan de Westerdijk.

Vindt u het niet erg om iets verder te lopen? Dan is gratis parkeren ook mogelijk, op het ABC-terrein aan de Nieuwe Wal en op het terrein van de voormalige Prismaschool, met een ingang aan De Weel.

Boekenmarkt

Grote jaarlijkse boekenmarkt zaterdag 23 en zondag 24 april 2022 in Cultureel Centrum Pancratius in Oosterblokker
Afgelopen jaar zijn er heel veel boeken bij ons binnengekomen. Al deze boeken (literatuur, (streek)romans, thrillers, kinderboeken, geschiedenis, sport, koken, reizen, koningshuis, boekenweekgeschenk, etc.) liggen te wachten op een nieuwe lezer. Voor de kinderen zijn er op de bovenverdieping de kinderboeken en speelgoed.

Voor het aangenaam verpozen, is er koffie/thee, broodjes en vergeet vooral de heerlijke soep niet.
De kerk is rolstoelvriendelijk en de bovenzaal is met de trap of stoellift bereikbaar.
Op beide dagen geopend van 10.00 tot 16.00 uur.  
Entree 1 euro, kinderen < 12 jaar (onder begeleiding van een volwassene) gratis.
Er kan met de PIN betaald worden.
De voorschriften van het RIVM zijn van toepassing.

Mega zomermarkt Hoorn

Op 20 juli is de mega zomermarkt met 350 kramen in de binnenstad van Hoorn. Deze markt is een samentrekking van de jaarlijkse Weversmarkt (creatief), de Platen- en CD beurs  en de curiosa/antiekmarkt. De markt start om 10:00 uur en eindigt om 17:00 uur.