Events Hoorn


Kermis 

Van zaterdag 12 augustus tot en met maandag 21 augustus 2023 staan er weer de meest mooie attracties in de binnenstad van Hoorn.

Lappendag

Ieder jaar op de derde maandag in augustus is er Lappendag in Hoorn. Die dag is tevens de laatste dag van de tiendaagse kermis in Hoorn. 

De Waterweken

De Westfriese Waterweken reizen over de Westfriese Omringdijk langs historische steden en prachtige dorpen. De steden vormen per toerbeurt meerdere dagen het hoofdpodium van dit spetterende evenement voor jong en oud, met waterspelen, theater te water, culinair aan de kade, drakenbootraces, rondvaarten en muzikale optredens, de grootste gebruikte Botenbeurs, een nautische markten en watersporten.

Hoornse Stadsfeesten  

Elk jaar staat (meestal het derde weekend van) juni in het teken van de Hoornse Stadsfeesten. Verspreid over de stad vind je diverse buitenpodia, waar het hele weekend allerlei optredens gepland staan. Veel lokale bands en artiesten, maar ook bekende namen. De Hoornse Stadsfeesten zijn gratis toegankelijk en trekken elk jaar een groot aantal bezoekers.

De Havenconcerten

In september is het tijd voor de Hoornse Havenconcerten. De entourage is bijzonder, want de concerten worden gegeven vanaf een groot schip, dat in de Karperskuyl ligt. Toeschouwers genieten van (veelal klassieke) muziek vanaf kleine bootjes op het water.

IRONMAN

IRONMAN Westfriesland is een triatlon, waarbij de deelnemers een afstand zwemmen, fietsen en hardlopen. Het zwemmen en hardlopen vindt plaats in Hoorn, het fietsparcours loopt door zeven Westfriese gemeenten. Dit jaar op 25 juni 2023 schrijf jezelf nu alvast in!

www.IRONMAN.com