De leukste uitjes van Hoorn

Bekijk hieronder een aantal uitjes die Hoorn bied. Van lekker met de E-Chopper door de stad touren tot schaatsen op de Westfriese Ijsbaan.

De Museum stoomtram

Met Bello of een van de andere locomotieven rijd je door het Westfriese landschap van Hoorn naar Medemblik (of andersom) over de spoorweg uit 1887.

Kinderen kunnen tijdens de Spannendste Tijdreis op Stoomsafari gaan. Tijdens de rit rijd je langs (en stop je bij) de karakteristieke stationsgebouwen van Wognum, Twisk en Opperdoes. Maak je reis compleet en ga met De Friesland over het IJsselmeer van Enkhuizen naar Medemblik, of andersom. 

Boot huren

De Hoornse havens verkennen vanaf het water of een rondvaart maken langs de kustlijn van onze prachtige historische stad? Of gewoon een kort ritje over het water van de ene halte naar de andere halte in onze prachtige haven? Het kan allemaal met Watertaxi Hoorn

 
Het is ook mogelijk om een boot te huren bij Botenverhuur Hoorn, hier zijn boten zonder vaarbewijs te huur om zelf op ontdekkingstocht te gaan op het water.

Ballorig

Wanneer het buiten nat en koud is, kunnen de kinderen van 0-12 jaar zich heerlijk vermaken bij Ballorig. Heerlijk overdekt spelen, springen, klimmen, klauteren, kruipen en glijden. Voor de ouders is er een mooie hoek waar ze gezellig een drankje kunnen drinken of iets kunnen eten, ook is er een goede wifi verbinding zodat je ook kunt werken wanneer de kinderen zich vermaken met leeftijdsgenootjes. RentTourBuy

E-Chopper rijden 

Voor de lange of korte ritten, lekker touren door de stad of naar de havens. Gemakkelijk en ontspannen achter het stuur van je e-chopper, zonder uitstoot van schadelijke uitlaatgassen of lawaai. Daar gaat iedereen letterlijk op vooruit. Iedere deelnemer dient in het bezit te zijn van een geldig bromfietscertificaat of rijbewijs. Ben je met kinderen tot en met 12 jaar oud en gezamenlijk niet zwaarder dan 120 kg? Dan kunnen zij mee achterop.

Fatmax E-Step rijden

Het stoere uiterlijk wat gekenmerkt word door de brede wielen & banden zorgt onderweg voor een ware WHOHH reactie. Rijden met de elektrische Kickbike Fat Max werkt verslavend maar is ook vooral FUN!!!!

Tandem huren

Probeer samen zonder problemen op te stappen en bewaar samen het evenwicht. Klinkt simpel, maar dat is het niet altijd. Mede hierdoor begint de dag dus vaak met veel hilariteit. De rollen zijn verdeeld, degene achterop is de navigator met de kaart en de voorste is de coureur die stuurt en remt. Doordat je altijd met z'n tweeën op de fiets zit is gezelligheid gegarandeerd!

Funbowl bij Winston


Boven bij Grand cafe Winston aan de Roode Steen is een funbowl dit zijn

verkleinde bowlingbanen en de ballen zijn kleiner dan bij de reguliere bowlingbanen, maar dit maakt de amusement- en competitiewaarde er zeker niet minder om.

Daarnaast zijn er ook nog verschillende speelautomaten, zoals een pooltafel, airhockey en een dartkast. Met een fenomenaal uitzicht over de Roode Steen en zijn eigen bar is deze ruimte zeer geschikt voor een gezellig samenzijn. De verschillende spelautomaten werken allemaal op muntgeld, ook de bowlingbanen.

Speelhoorn


De leukste speeltuin van Hoorn, De Speelhoorn, vind je achter zwembad De Waterhoorn aan de Holenweg in Hoorn. In De Speelhoorn kun je van medio maart t/m okt. 7 dagen per week van 10-17.00 uur springen, schommelen, glijden, klimmen en klauteren!
De speeltuin is ook goed toegankelijk voor kinderen met een beperking; de speeltuin is rolstoelvriendelijk en de locatie is veilig omheind.  

Hiernaast zijn de kosten voor een dagkaart slechts €1 per kind en krijgen volwassenen onder begeleiding van een kind gratis toegang.

De Waterhoorn


De Waterhoorn is een gezellige accommodatie en beschikt over een wedstrijdbad, een doelgroepenbad, een recreatiebad en een horecagelegenheid. Voor jong en oud bieden ze uiteenlopende sport- en ontspanningsmogelijkheden. Kom banen zwemmen, verbeter je persoonlijke record, ontspan in één van de sauna’s of bubbelbaden, glij van de wildwaterbaan of geniet van een lekker kopje koffie in de horeca.

 

Ijsbaan De Westfries

Kunstijsbaan De Westfries opende haar deuren voor het eerst op 27 september 2006. Inmiddels maakt de ijsbaan al langer dan een decennia deel uit van de West-Friese gemeenschap en is daarmee onmisbaar in de streek. 

De accommodatie beschikt over een ijshal in Hoorn. De ijshal beschikt over een 30x60 meter en een 400 meterbaan en is daarmee uitermate geschikt voor zowel de recreatieve schaatser als de wedstrijdschaatser.

Op het middenterrein bevindt zich een heus schaatsmuseum, gelegen in Hoorn. 

SamCity

Waar actief genieten centraal staat. Waar jong en oud met een big smile rondloopt. Uitgeput na een jump- of skatesessie. Vol adrenaline van het lasergamen of boogschieten. Opgelucht na een escape of gelukkig door de blije koppies van de kids. Van gezellig vriendenuitje tot individuele topprestatie. Hier kan het!

Oranje buiten

Bij Oranje buiten aan het IJsselmeer vindt u genoeg vertier zo zijn er indoor diverse quizzen te spelen of de gave VR game La casa. Outdoor zijn er ook tal van mogelijkheden denk aan een expeditie Robinson activiteit, strand zeskamp, boogschieten clinic, Highland games, beachvolleybal toernooi, een wipe(f)out of een escape room outside the Area.